mp logo rol tape def v2

Larue St.-Aubin 1er Cru Les Combes

Larue St.-Aubin 1er Cru Les Combes
33.95
InStock

Larue St.-Aubin 1er Cru Les Combes

Over de wijn

Lichtgeel. In de neus wit en ook wat rijper geel fruit, noten en licht boter. In de mond een zachte aanzet, met veel volume en milde zuren. Mooie, lange afdronk.

Korte omschrijving

Lekker sappige en volle jong drinkbare Bourgogne.

St. Aubin ligt letterlijk tussen de twee befaamde en uiterst kostbare Montrachets. Het gevolg hiervan is een wijn met hetzelfde karakter, zonder het prijskaartje. Mooie, volle Chardonnay met houtopvoeding, zonder dat het hout de boventoon gaat voeren. Mineraliteit en tropisch fruit, boter en tonen van honing met op de achtergrond het vanille en de toasty invloed van het houtgebruik. Prima nu te drinken maar ook zeker weg te leggen voor een jaar of 5 flesrijping.
 

Vinificatie

Handmatige oogst, vervoer in kratten, zachte pneumatische persing, onttroebeling. Vergisting en rijping vindt plaats op kleine houten vaten, waarvan 20% nieuw.

Serveren

Serveer deze wijn op een temperatuur van 11-13 graden bij rijke visgerechten, zoals griet met truffelsaus of tarbot met saffraansaus.

 

Producent:

Domaine Larue

Domaine Larue in Gamay heeft in korte tijd een zeer goede reputatie verworven met hun wijnen uit o.a. Saint-Aubin, Puligny-Montrachet en Chassagne Montrachet. In lichte traditionele stijl, precies en niet teveel hout.

De gebroeders Didier en Denis (en zijn zoon Bruno) Larue hebben hun domaine in Gamay, een gehuchtje ten noordoosten van Saint-Aubin. De wijngaarden liggen daarom ‘aan de goede kant’ van Saint-Aubin, namelijk aan de kant van Chassagne en Puligny Montrachet. Het domaine produceert behalve veel Saint-Aubin ook wijnen uit Chassagne en Puligny Montrachet, appellaties die meer tot de verbeelding spreken, omdat de beste witte wijnen van de wereld er worden gemaakt. De familie heeft al diverse generaties wijngaarden in bezit, maar Didier en Denis hebben besloten zelf te gaan bottelen. In korte tijd hebben ze een zeer goede reputatie verworven met een eerlijke, pure, teroirgerichte stijl tegen verhoudingsgewijs goede prijzen. Het wijngaardbeheer is consciëntieus: er wordt kort gesnoeid en er vindt groene oogst plaats, zodat de opbrengst per hectare laag is. Er worden weinig bestrijdingsmiddelen gebruikt en er wordt met de hand geplukt.

Wijninformatie

Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appellatie Saint Aubin
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Chardonnay
Alcohol percentage 13

Terug naar overzicht