mp logo rol tape def v2

Nivarius, Tempranillo Blanco, Rioja

Nivarius, Tempranillo Blanco, Rioja
13.95
InStock
Uitverkocht

Uniek nieuw wijnhuis. Het enige wijnhuis uit de Rioja die uitsluitend witte wijnen maakt. Vergist op grote vaten  van 3.500 liter van Frans eiken. Nivarius heeft 's werelds grootste aanplant van de tempranillo blanco en de ligging van de wijngaarden is dusdanig dat de wijn altijd mooie zuren en frisheid heeft.    

 Gerijpt op z'n lie met regelmatige batonnage. Geur van wit fruit, bloemen en venkel. De smaak is complex en mondvullend met lange afdronk. Slechts een productie van 13.000 flessen.  

Nivarius - Tempranillo Blanco 2019Achtergrond
De druiven worden verbouwd in de wijngaarden van de huizen “La Nevera” en “Valdecabos”, beide gesitueerd in Nalda, een koel gebied met een mediterraans klimaat in de Rioja. Gelegen op 700 meter hoogte en met een noordelijke oriëntatie, zijn de kenmerken van de wijngaarden uniek voor witte wijnen. Desalniettemin zorgen die kenmerken er voor dat er druiven met veel aciditeit, frisheid, en fruitigheid worden geproduceerd. Het terroir van zandgrond heeft een mineraal karakter waar de druiven goed gedijen vanwege de efficiënte afwatering van regenwater. De druivenstokken van de tempranillo zijn nog vrij jong, terwijl de stokken van de viura meer dan 50 jaar oud zijn.

Wijnbeschrijving
100% Tempranillo Blanco
De handgeplukte druiven ondervinden de fermentatie in grote vaten (3,500 liter) van Frans eikenhout afkomstig uit Normandie. Gedurende een periode van 7 maanden ligt de wijn op zijn lie. Regelmatig vindt battonage plaats. Deze volwassen wijn geeft ook een veelbelovend bewaarpotentieel van vijf jaar.

Kleur/geur/smaakprofiel
Strogele kleur met een groene reflectie.
De wijn is complex en intens in de neus, uitgesproken en zuiver. Aroma’s van wit fruit. De florale tonen domineren de aroma’s van venkel en balsamico. De smaak is complex met een lichte bitterheid waardoor het weldadige gevoel in de mond lang behouden wordt.

Gastronomie
Serveertemperatuur 10 ºC.
- Frisse salade van gerookte zalm
- Gegrilde zalm met witte wijnsaus
- Paella met scampi’s en gegrilde kipfilet
- Mosselen met Spaanse pepers, gember, en knoflook
- Tagliatelle met gemarineerde gamba’s en rucola


Terug naar overzicht