1924 Scotch Barrel Chardonnay - MooieProducten.nl
1924 Scotch Barrel Chardonnay
1924 Scotch Barrel Chardonnay
1924 Scotch Barrel Chardonnay
20.95

De 1924 wijnen zijn een ode aan een rebels tijdperk. Deze rebelse chardonnay wordt gerijpt op Scotch barrels. Bijzonder van smaak en zeker een wijn om van te "nippen".

Een rokerige chardonnay, dankzij de rijping op Schotse Whisky vaten. De wijn wordt hierdoor vol en dik met smaken van gedroogde abrikoos, toffee, toast, vanille, honing en boter.
 

Wijn & Spijs Heerlijk bij een pompoenrisotto of bij gerechten die geglaceerd zijn met een toevoeging van honing of suiker. Vooral gegrilde of rokerige gerechten doen het erg goed bij deze wijn zoals gerookte zalm maar ook rijke visgerechten in Beurre Blanc of een goede roomsaus.
Vinificatie ‘Voor deze wijn laten we de chardonnay druiven aan de wijnstok hangen tot optimale rijpheid. De oogst start wanneer de druiven goudkleurig zijn en de suikers hun piek hebben bereikt om te zorgen voor een volle smaak vol met rijpe fruit smaken. Zodra de wijn is gemaakt wordt een deel gerijpt in Schotse vaten voor minimaal 2 maanden wat zorgt voor klassiek rijke, zoete en rokerige smaken.’
Over de producent De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ''American Winery of the Year'' in 2007 was een lange weg en een duidelijk b bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf. De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, verspreid over Californië.
Land Verenigde Staten
Regio Californië
Wijnhuis Delicato Family Vineyards
Druivenras Chardonnay
Kleur Wit
Serveertemperatuur 8-10 graden
Afsluiting Synthetisch
Vegan Nee
Biologisch Nee
Terra Vitis Nee
Alcohol % 14,5
Merk Gnarly Head
Verpakking Fles
Inhoud (liters) 0,75
Allergeen Bevat sulfieten