Agustí Torelló Brut Nature Gran Reserva - MooieProducten.nl
Agustí Torelló Brut Nature Gran Reserva
Agustí Torelló Brut Nature Gran Reserva
26.00

Agustí Torelló Brut Nature Gran Reserva

 

Over de wijn

In de neus rijper wit fruit, citrus, toast en notige tonen. In de mond mooi geïntegreerde bubbels en een enorme, minerale afdronk.

Korte omschrijving

Mooie complexe Cava, zeer droog en fris van karakter, die veel Champagnes van de tafel slaat.

Overige informatie

Tijdens de Perswijn najaarsproeverij op zondag 26 oktober in kasteel de Wittenburg in Wassenaar werd de prijs uitgereikt voor de mooiste mousserende wijn. Een 1e plaats voor Agustí Torelló Mata Brut Nature Gran Reserva.  - Perswijn Magazine 2018-01 - ***** (2011)


 

Agustí Torelló Mata

Augustí Torelló maakt de hoogste kwaliteit Cava van uitsluitend de traditionele druivenrassen. Met 94 Parkerpunten voor topcuvee Kripta, hadden zij op dat moment de hoogste waardering voor een Cava ooit.

Agusti Torelló is een kwaliteits Cava-huis, waarbij uitsluitend wordt gewerkt met traditionele druivenrassen – de Macabeo, Xarello en de Parellada - voor deze unieke streek even ten zuiden van Barcelona rondom het stadje Sant Sadurní d’Anoia. Alle wijnen worden pas bij bestelling gedegorgeerd (gistresten verwijderd en champagnekurk geplaatst), zodat ze langer fris zijn na aflevering. De degorgeerdatum staat ook op de flessen, iets wat nog steeds veel Champagnehuizen niet doen. Bovendien is het één van de weinige huizen die alle Cava’s durft te maken van één jaargang. De mooie droge en eerlijke stijl typeert de wijnen van Agusti. Agusti Torelló is het enige Cava-huis dat zijn flessen vooral afzet in (de tophoreca van) Catalonië, zoals bij El Celler de Can Roca. Dat Agusti Torelló het meest gewichtige Cava-huis is, blijkt wel uit de enorme stroom met internationale erkenningen. Eén voorbeeld: de topcuvée Kripta is door Bettane Desseauve uitgekozen in hun boek ‘De honderd beste wijnen ter wereld’ en geschonken tijdens de presentatie van dit boek! Op verzoek van enkele gezaghebbende chefs heeft Agusti Torelló ook twee typen azijn op basis van Cava en een cava om mee te koken ontwikkeld ('Solid').

 

Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Macabeo
Land Spanje
Streek Penedès
Appellatie Cava
Oogstjaar 2013
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 7 tot 9 graden
Assemblage Macabeo, Parellada, Xarel.lo
Alcohol percentage 11.5