Basa - Verdejo - MooieProducten.nl
Je bent niet ingelogd, log eerst in om artikelen op je verlanglijst te kunnen plaatsen.
Klik hier om in te loggen >>
Basa - Verdejo
Basa - Verdejo
Basa - Verdejo
Basa - Verdejo
10.95

Basa - Telmo Rodriguez  (bio)

Over de wijn

Stuivende geur met passievrucht, meloen en peer, maar ook venkel en een hint van mineralen. In de mond elegant en met rondeur, sappig, fris en droog met mineralen in de afdronk.

Korte omschrijving

Heerlijke, goede doordrinkwijn voor op terras of bij salades.

Vinificatie

Een zachte persing, gevolgd door een koele traditionele witte vinificatie. De lagering van de wijn heeft plaatsgevonden op roestvrijstalen tanks.

 

Serveren

Serveer deze wijn op een temperatuur van 8-10 graden als aperitief, bij salades of lichte tapas.

Extra informatie

Basa is al diverse malen uitgeroepen tot (huis)wijn van het jaar

Producent:

Telmo Rodríguez

Telmo Rodríguez is een veelzijdig wijnmaker die door heel Spanje wijngaarden bezit die historie, topterroir en kwaliteit bundelen. Fruit, relatief weinig houtinvloed en enorme doordrinkbaarheid kenmerken de wijnen van Telmo.

Wijnmaker Telmo Rodríguez is een fenomeen binnen de Spaanse wijnwereld. Hij studeerde aan de universiteit van Bordeaux en later in de Rhône bij de beroemde August Clape. Hij was de wijnmaker van La Granja Senora De Remelluri, de bodega van zijn vader in Rioja. Hij is daar vertrokken om, wat sommigen noemen, zijn eigen wijnen te maken in diverse streken van Spanje. Telmo woont in Madrid en rijdt met de auto naar de diverse projecten waar hij wijn maakt. In korte tijd hebben zijn wijnen een plaats op het internationale speelveld gevonden. Eén voorbeeld: in het Wine Report van Tom Stevenson is Telmo al opgenomen bij de beste 10 producenten uit Spanje. Kenmerkend voor Telmo is dat hij kiest voor inheemse druivenrassen, die ook op een inheemse manier worden gesnoeid. Dat betekent dat hij alleen werkt met ‘bush-vines’ ofwel wijnstokken die niet langs draden worden geleid maar als zelfstandige struik groeien. De struiken staan ook verder van elkaar af dan bij draadgeleiding. Dit heeft in het warme Spanje twee voordelen: iedere struik vindt voldoende vocht, ook in droge jaargangen en de trossen hangen in de schaduw van de eigen bladeren, zodat ze minder ‘gestoofd’ worden. Telmo werkt graag met oude stokken, zodat de wortels diep zitten om vocht te vinden. Het komt ook de kwaliteit van de druiven ten goede. Oude stokken geven namelijk een lagere opbrengst, maar wel van hoge kwaliteit en complexiteit. Hoewel niet formeel gecertificeerd, werkt Telmo biologisch: hij gebruikt geen kunstmest of insecticiden/pesticiden.

Wijninformatie

Land Spanje
Streek Castilla y Leon
Appellatie Rueda
Soort Witte Wijnen
Druif Verdejo, Viura, Sauvignon Blanc
Alcoholpercentage 13%
Serveertemperatuur 8-10°C
Jaargang 2019
Het best op dronk Nu tot 2 jaar
 
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75