Chablis  - Isabelle et Denis POMMIER - MooieProducten.nl
Chablis  - Isabelle et Denis POMMIER
Chablis  - Isabelle et Denis POMMIER
Chablis  - Isabelle et Denis POMMIER
Chablis  - Isabelle et Denis POMMIER
Chablis - Isabelle et Denis POMMIER
36.00

Unieke smaken van vollere Chablis soorten te vinden, hoeven we niet per definitie naar ene premier of grand cru classificatie te gaan. Deze Chablis heeft ook al die extra's. Heerlijk!

Over de wijn

Bleekgele kleur. In de gemiddeld expressieve neus naast mineralen ook tonen van rijp geel fruit en een zekere rokerigheid. De smaak is fris, maar met een rijke aanzet en het typische mineralige in combinatie met tonen van bloesem en een klein botertje.

Korte omschrijving

Mooie Chablis die duidelijk met liefde gemaakt is.

 

Chablis 

Vinificatie

Voor deze wijn worden alleen druiven van ten minste 45 jaar oude stokken gebruikt. Vergisting op natuurlijke gisten. Rijping vindt plaats op roestvrij stalen temperatuurgecontroleerde cuves voor 50% en de andere 50% op gebruikte barriques.

Serveren

Serveer deze wijn op een temperatuur van 8-10 graden bij schaal- en schelpdieren als Jacobsschelpen, gepocheerde vis met een lichte saus of krachtige groente-gerechten.

Producent:

Isabelle et Denis Pommier

Isabelle en Denis Pommier maken sinds 1990 Chablis. Zij begonnen met 2 hectare, maar het wijngaardbezit is inmiddels uitgebouwd tot 16 hectare in de appellaties Petit Chablis, Chablis en Chablis premier cru. Met deze grootte is het nog altijd een echt familiedomein.

Pommier werkt met respect voor de natuur, niet volledig biologisch maar wel grotendeels. De wijnen zijn zuiver met de mooie mineralige en stalige tonen die zo specifiek zijn voor Chablis maar ook wel met enige rondeur.

De wijnen worden in Frankrijk (zoals Guide Hachette) en internationaal (zoals Robert Parker) steeds meer onderscheiden. Parker noemt het één van de Chablishuizen die de meest spectaculaire ontwikkeling doormaakte.

Wijninformatie

Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Appellatie Chablis
Oogstjaar 2018/2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Chardonnay
Alcohol percentage 12.5