Chateau Sergant - Lalande Pomerol - MooieProducten.nl
Chateau Sergant - Lalande Pomerol
Chateau Sergant - Lalande Pomerol
Chateau Sergant - Lalande Pomerol
Chateau Sergant - Lalande Pomerol
23.95

Druif

70% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc

 

Smaakomschrijving

Een diepe kersenrode kleur met een hoge viscositeit. De neus is zeer intens met geuren van rijke, rijpe, kleine rode vruchten. Wat rokerige en vlezige tonen en een vleugje zoethout. In demond een volle wijn met zachte tannines, frisse zuren en rijp fruit. 


De wijn van Chateau Sergant valt op door zijn intense bouquet. De samenstelling; 70% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc. Meer dan 12 maanden in nieuw Frans eiken geven de wijn haar geweldige tannine balans. Diep kersen rood met de geur en smaak van rood fruit, bittere chocolade en zwarte bessen. Een wijn die met de jaren alleen maar beter wordt.
 


Gerecht: Gaat goed samen bij rood vlees, wild, en kazen. Een topper bij marinades.

Info: Het 20 ha domein van Chateau Sergant ligt midden in Les Graves de Lalande de Pomerol. Op dit chateau wordt nog volledig traditioneel gewerkt, d.w.z. alles met de hand. Uiteraard verloopt het proces na de oogst wel met de modernste middelen en kennis. Zo beschikt men over een eigen laboratorium en een oenoloog. In 2005 schakelde men over op duurzaam beheer, met respect voor het milieu dus. De wijnstokken zijn zo’n 40 jaar oud. Lalande-de-Pomerol is een vrij kleine regio gesitueerd ten noorden van het meer bekende wijngebied Pomerol.De twee gebieden worden gescheiden door de rivier Barbanne.