Dom. Clavel Regulus - Cote du Rhone wit - MooieProducten.nl
Dom. Clavel Regulus - Cote du Rhone wit
Dom. Clavel Regulus - Cote du Rhone wit
Dom. Clavel Regulus - Cote du Rhone wit
Dom. Clavel Regulus - Cote du Rhone wit
9.75

Domaine Clavel Régulus Côtes du Rhone Blanc heeft een strogele kleur. Je ruikt direct tonen van boter en iets van walnoot. In de mond vind je aroma's van hazelnoot, kastanje en heel veel rijp fruit. De fraaie zuurheid valt bijna niet te missen. De lange, gevulde afdronk maakt de wijn echter helemaal af!

Sinds 1640 maakt de familie Clavel al wijn. Dit deden en doen ze in Saint-Gervais. Een klein dorpje in het zuiden van Frankrijk. Hier genieten de wijnstokken van de aangename invloed van de Middellandse Zee, de Mistral en de Cevennen. Op dit moment is Claire Clavel aan de leiding. Zij zet de traditie van haar familie voort wat betreft het wijnmaken. Vele generaties waren haar al voor. Ze wordt onder andere ondersteund door haar vader, Dennis. Claire is continue opzoek naar nét dat stukje meer karakter en authenticiteit. 

De wijngaard ligt verspreid over 5 gemeenten; Saint-Gervais, Saint-Michel-d’Euzet, Carsan, Bagnols-sur-Cèze en Saint-Nazaire en bestaat uit meer dan honderd percelen en omvat in totaal 80 ha. Deze verscheidenheid is een echte aanwinst omdat het hierdoor mogelijk is met verschillend terroirs te werken en wijnen te maken met elk hun bij het terroir behorende typische karakter. De wijngaard ligt grotendeels op de Zuidelijk gelegen hellingen van Saint-Gervais, waarvan de bodem uit door de wind gevormd zand en kalkrijke klei bestaat. Het plateau is koel en winderig. Het familie bedrijf werd in 1640 gesticht. Deze wijn bestaat  voor 80% uit Viognier en 20% Grenache blanc.  Claire Clavel is de eigenaresse en tevens de wijnmaakster. Ze is lid van Terra Vitis, een nationale federatie met respect voor mens, milieu- en natuur, ze werkt volgens het principe ‘lutte raisonnée”.  Het is een fruitrijke wijn met ietsje petillant, geel fruit o.a. abrikoos en moerbei zijn opvallend in de geur en smaak met een subtiele afdronk op lopend in ietsje kruidigheid.

Kleur en type Wit: fris en droog
Land Frankrijk
Streek Rhône
Jaargang 2019
Druivensoort Grenache Blanc, Viognier
Serveertip Domaine Clavel Régulus Côtes du Rhone Blanc is heerlijk bij exotische en gekruide gerechten, zoals bijvoorbeeld curry's. Ook lekker bij visgerechten of gewoon als. 
Afsluiting schoefdop (of kurk) . bij ons zijn beide verkrijgbaar. Voor de zomer en het varen hebben we voornamelijk schoefdop op voorraad
Bewaaradvies Nu op dronk. De wijn kan na oogst gerust nog drie tot vijf jaar weggelegd worden.
Alcoholpercentage 13,5%
Inhoud fles 0,75l