Dalsheimer Chardonnay- Müller - dr. Becker 2023 - MooieProducten.nl
Dalsheimer Chardonnay- Müller - dr. Becker 2023
Dalsheimer Chardonnay- Müller - dr. Becker 2023
11.95

Zoals veel andere oude druivenrassen heeft ook de Chardonnay zijn oorsprong in het Midden-Oosten. Met de verspreiding van de wijncultuur kwam de variëteit naar Frankrijk en vond vooral in de Bourgogne een nieuwe thuis. Een nederzetting bij Tournus met de naam "Chardonnay" zou de variëteit zijn naam hebben gegeven. In de Bourgogne zorgden de kloosters voor de verspreiding en verzorging van de variëteit. Sinds eeuwen staat de Chardonnay voor grote witte wijnen uit de Bourgogne en speelt hij ook in de Champagne een essentiële rol. In Duitsland werd de variëteit in 1991 toegelaten. Omdat echter al in eerdere jaren verschillende bedrijven plantmateriaal uit Frankrijk betrokken, zijn enkele Duitse Chardonnay-bestanden aanzienlijk ouder.

Smaak: De geur van meloenen, exotische vruchten, overrijpe stekelbessen of ook niet helemaal rijpe appels is typisch voor de Chardonnay.

Drinktemperatuur: 8-10°C

De Chardonnay is een veelzijdige wijn die goed past bij een breed scala aan gerechten. Het is een goede keuze voor de volgende gerechten:

  • Zeevruchten, zoals kreeft, garnalen of mosselen
  • Vis, zoals zalm, tonijn of zeebaars
  • Witte vleesgerechten, zoals kip, kalkoen of varkensvlees
  • Gevogelte, zoals kalkoen, kip of eend
  • Kaas, zoals brie of camembert

Chardonnay kan zowel jong als gerijpt worden. Jonge Chardonnay is fris en fruitig, terwijl gerijpte Chardonnay meer complexiteit en diepte heeft.Lage: Dalsheim
Boden: Lößboden (Fruchtigkeit im Wein)
Alter der Reben: 27 Jahre
Rebsorte: 100% Chardonnay
Jahrgang: 2021
Alkohol: 11,0 %
Fruchtsäure: 6,0 g/l
Fruchtzucker: 3,0 g/l