Frühburgunder "Die Wildsau" Dalsheimer Sauloch - Müller- Dr. Becker - MooieProducten.nl
Frühburgunder "Die Wildsau" Dalsheimer Sauloch - Müller- Dr. Becker
Frühburgunder "Die Wildsau" Dalsheimer Sauloch - Müller- Dr. Becker
Frühburgunder "Die Wildsau" Dalsheimer Sauloch - Müller- Dr. Becker
Frühburgunder "Die Wildsau" Dalsheimer Sauloch - Müller- Dr. Becker
Frühburgunder "Die Wildsau" Dalsheimer Sauloch - Müller- Dr. Becker
25.74

Frühburgunder "Die Wildsau" Dalsheimer Sauloch
– De fruitige klassieker –

Locatie: Dalsheimer Sauloch
Bodem: kalksteen en klei (mineraliteit, overvloed)
Leeftijd van de wijnstokken: 25 jaar
Druivensoort: 100% pinot noir
Jaargang: 2020
Alcoholgehalte: 13,0%
Fructose: 6,1 g/l
Fruitzuur: 0,0 g/l

Met de hand geplukt en daaropvolgende traditionele puree-fermentatie inclusief de telling voor een lange bewaarrijpheid vanwege de opslag van waardevolle fenolen. De gisting in houten vaten duurde ongeveer 28 dagen. Rijping in Franse eikenhouten vaten gedurende ongeveer 18 maanden, Agé sur lie, d.w.z. rijping op de fijne droesem om de fijne, zachte aroma's te bevorderen.
Zoals de naam al doet vermoeden, komt de Frühburgunder uit de Bourgondische familie en is een natuurlijke mutatie van de Spätburgunder. Omdat de rode wijn twee weken eerder rijp is dan zijn "grote broer", werd hij dienovereenkomstig genoemd. In de jaren vijftig was de Frühburgunder-wijnstok bijna uitgestorven en werd vervolgens in de jaren zeventig het doelwit
Conserveringsmaatregelen van het Geisenheim Wine Institute hersteld.

Smaak: Een donker robijnrood en fruitige aroma's zoals kersen, bramen, zwarte bessen, frambozen, maar ook rokerige tonen.
Voedselaanbeveling: Bij kaasplateau, ideaal bij gebraden rood vlees of wild.
Drinktemperatuur: 14-16°C