mp logo rol tape def v2

Marques De Caceres Excellens Rueda Verdejo

Marques De Caceres Excellens Rueda Verdejo
Marques De Caceres Excellens Rueda Verdejo
9.95
InStock

Marques De Caceres Excellens Rueda Verdejo

Deze druiven worden ’s nachts geoogst om de frisheid en aroma’s te behouden. De wijn is verfrissend en zuiver.

Deze wijn heeft subtiele tonen van wit fruit en knisperende citrus. Een sprankelende en levendige wijn met tonen van rijp steenfruit en grapefruit in combinatie met een ziltig karakter.
 
Wijn & Spijs Een ideale wijn bij een aperitief maar ook uitstekend bij schaal- en schelpdieren, gegrilde vis, rijst en pastagerechten. Ook heerlijk bij sushi en sashimi gerechten.
Over de producent Enrique Forner veroorzaakte een revolutie in de Rioja toen hij in 1970 besloot om uit de Bordeaux, waar hij had gestudeerd, terug te keren naar zijn thuisland Spanje. Zijn ouders waren uitgeweken naar Frankrijk nadat Generaal Franco in 1936 aan de macht kwam. Enriques vader was parlementslid voor de Republikeinen. De familie kocht de Châteaux Camensac en Larose-Trintaudon en Enrique deed zijn wijn opleiding bij de beroemde professor Emile Peynaud. Naar zijn smaak was Rioja te veel door gedomineerd. Door het installeren van roestvrijstalen gistingstanks en het maken van wijnen in een meer fruitige stijl, veroorzaakte hij in de streek een revolutie. Omdat hij maar twee hectaren wijngaarden bezat, gaf hij boeren die aan zijn project druiven leverden een aandeel in het bedrijf. Een adellijke vriend van de familie uit Valencia, Don Vicente Noguera y Espinosa de los Monteras, de Marques de Caceres, stond Enrique Forner toe zijn naam te gebruiken, in ruil voor een jaarlijkse donatie aan een liefdadigheidsinstelling van zijn keuze. Zijn band met de Bordeaux bleef. Peynaud was zijn leermeester, en Michel Rolland zijn consulent. Enrique Forner gebruikte wel (nieuwe) eikenhouten barriques, maar bekortte de rijping op vat, net als in Bordeaux destijds gebeurde. Hij had groot succes met zijn stijl. Marqués de Cáceres is een van de bekendste merken in de Rioja en goed voor een-tiende van de export van Rioja, naar in totaal maar liefst 130 landen. . In 2007 droeg hij zijn taken over aan zijn dochter Cristina. In 2011 overleed hij, en liet een prachtig bedrijf achter, dat nog altijd is gericht op innovatie en het maken van 'haute-couture' Rioja-wijnen.
Land Spanje
Regio Rueda
Subregio Overig
IG/AO DO (BOB)
Wijnhuis Marques De Caceres
Druivenras Verdejo
Kleur Wit
Serveertemperatuur 8-10 graden
Afsluiting Synthetisch
Vegan Vegan
Alcohol % 13,5
Merk Marqués de Cáceres
Verpakking Fles
Inhoud (liters) 0,75
Allergeen Bevat sulfieten

Terug naar overzicht