Pure smaak - groene Pesto
Zelf verse pesto maken; erg leuk om in de keuken te staan en dit te maken.
Vaak maakte ik teveel en was de houdbaarheid beperkt. En eerlijk gezegd, was ik nog niet altijd consistent en tevreden met mijn de smaak zoals ik het maakte.
Daarom kocht ik ook wel vaak bij de Groneteboer (ook wel "groente juwelier" genaamd). Alles wat hij verkocht heeft smaak en zijn juweeltjes.
Zo kocht ik daar voor ruim € 5,- een potje van 100 gram.
Heerlijke pesto! Elegant, zacht en zuiver van smaak. En ogenschijnlijk door hun zelf vers gemaakt.
Tot je bij een van mijn leveranciers een pot zag en dacht; dat lijkt veel op...
en ja... dat smaakt ook heel erg vergelijkbaar...
en dan kom je jaren later een soortgelijke pot tegen, maar nu biologisch!
en je proeft... en je proeft nog minder zout, en vooral meer, veel meer basilicum! SMAAK!
Ik gebruik het op brood onder kipfilet of kaas
gewoon eenvoudig met pasta... de beste en meest eenvoudige Italiaanse gerechten en vegetarisch!
of met mozerella en tomaat... de klassieker Caprese!!!
met rijst en noten... en je hebt een smaakvolle rijst... (mijn zoon wil niets anders meer dan pesto rijst)
zoveel mogelijkheden...
ik zou zeggen probeer, proef en geniet!
Vaak maakte ik teveel en was de houdbaarheid beperkt. En eerlijk gezegd, was ik nog niet altijd consistent en tevreden met mijn de smaak zoals ik het maakte.
Daarom kocht ik ook wel vaak bij de Groneteboer (ook wel "groente juwelier" genaamd). Alles wat hij verkocht heeft smaak en zijn juweeltjes.
Zo kocht ik daar voor ruim € 5,- een potje van 100 gram.
Heerlijke pesto! Elegant, zacht en zuiver van smaak. En ogenschijnlijk door hun zelf vers gemaakt.
Tot je bij een van mijn leveranciers een pot zag en dacht; dat lijkt veel op...
en ja... dat smaakt ook heel erg vergelijkbaar...
en dan kom je jaren later een soortgelijke pot tegen, maar nu biologisch!
en je proeft... en je proeft nog minder zout, en vooral meer, veel meer basilicum! SMAAK!
Ik gebruik het op brood onder kipfilet of kaas
gewoon eenvoudig met pasta... de beste en meest eenvoudige Italiaanse gerechten en vegetarisch!
of met mozerella en tomaat... de klassieker Caprese!!!
met rijst en noten... en je hebt een smaakvolle rijst... (mijn zoon wil niets anders meer dan pesto rijst)
zoveel mogelijkheden...
ik zou zeggen probeer, proef en geniet!