Noble Vines 446 Chardonnay - MooieProducten.nl
Noble Vines 446 Chardonnay
Noble Vines 446 Chardonnay
Noble Vines 446 Chardonnay
Noble Vines 446 Chardonnay
Noble Vines 446 Chardonnay
19.95

Noble Vines 446 Chardonnay
Schoolvoorbeeld van een heerlijk rijke chardonnay. Krachtige geur, met honing, roomboter, brioche, kokos en verleidelijk hout. Lekker stevig en rond, maar in de finale dan toch ook heerlijke zuren, die er voor zorgen dat de wijn niet zwaar wordt.


Vinificatie

De wijn wordt vergist en opgevoed op deels roestvrij staal en deels eikenhouten vaten, elk ongeveer 50%.

Wijn/Spijs

Voor bij rijke visgerechten, kreeft of coquille. Leuke combinatie met wit vlees, kipgerechten, kalkoen. Ook heerlijk bij gerijpte harde kazen eventueel met wat (gedroogd) fruit en noten.


Serveertemperatuur: 8-10

 
Extra informatie:
Achtergrond informatie

Monterey is de ideale plek voor de aanplant van chardonnay. Chardonnay heeft een koel klimaat nodig om zijn spannende zuren te behouden. In Monterey komt elke middag koele lucht van zee binnen, gevolgd door avondmist. Daardoor zijn de temperaturen hier overdag warm, maar niet heet, en in de middag en avond uitgesproken koel.  Bij de chardonnay is gekozen voor kloon 4, die het werkelijk perfect doet in block 46 van de San Bernabe wijngaard, een van de koelste plekken van Californië. Deze kloon, bekend van de streek Carneros, bij San Francisco, staat bekend om zijn heerlijke tropische fruit en een romige, rijke smaak. In combinatie met het koele klimaat zorgt dit voor een chardonnay met een Bourgondische allure.