Pommard - Bourgogne Moillard Grivot
Moillard-Grivot Pommard AOP is dieprood van kleur met robijnrode highlights. Je ruikt direct de geuren van rode vruchten, gecombineerd met toast en specerijen. In de mond proef je duidelijk de tannines. De rijping in houten vaten zorgt voor complexiteit in de wijn. De afdronk is prachtig met de tannines die daar weer in terug komen. Deze rode wijn van een uitstekend Bourgogne huis is een feest voor de smaakpapillen!
Moillard-Grivot Pommard AOP onderging een traditionele vinificatie in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks. De voorgisting gaat via temperatuur gecontroleerde koude maceratie. Bij de gisting worden pigeage en overpompen toegepast. Pigeage is wanneer de schil, stengen en pitten van de druif beginnen te verschijnen bovenin het vat, waarin de wijn vergist. Deze drijvende elementen worden verschillende keren in de wijn geperst of teruggeduwd voor de juiste extractie van kleur, smaak en tannine. Bij de nagisting is er maceratie bij een temperatuur van 30 graden. Uiteindelijk rijpt de wijn twaalf maanden in eiken vaten, waarvan 40% nieuw eiken is. De overige vaten zijn tussen de één en drie keer gebruikt
Nu op dronk. De wijn kan na oogst nog gerust 10 jaar worden weggelegd. |