Spätburgunder trocken MDCXXV - Müller - Dr. Becker - MooieProducten.nl
Spätburgunder trocken MDCXXV - Müller - Dr. Becker
Spätburgunder trocken MDCXXV - Müller - Dr. Becker
Spätburgunder trocken MDCXXV - Müller - Dr. Becker
Spätburgunder trocken MDCXXV - Müller - Dr. Becker
Spätburgunder trocken MDCXXV - Müller - Dr. Becker
25.74

Spätburgunder trocken MDCXXV - Trocken
Dalsheim klim

– De rode klassieker –

Locatie: Dalsheimer Steig
Bodem: kalk en löss (mineraal, fruit)
Leeftijd van de wijnstokken: 22 jaar
Druivensoort: 100% Pinot Noir
Jaargang: 2019
Alcoholgehalte: 13,5%
Fructose: 6,7 g/l
Fruitzuur: 0,1 g/l

Met de hand geplukt en vervolgens traditionele puree-fermentatie in houten vaten gedurende ongeveer 18 dagen Opslag in 1/3 nieuwe, 1/3 van middelbare leeftijd en 1/3 oude Franse barriques gedurende ongeveer 20 maanden om de positieve eigenschappen van rijping in barriques te behouden . Agé sur lie, d.w.z. rijpen op de fijne droesem om de fijne, zachte aroma's vrij te maken. De druivensoort Spätburgunder of Spätburgunder behoort tot de Bourgondische familie. Dit is waarschijnlijk een van de vroegste variëteiten geselecteerd uit wilde wijnstokken in West-Centraal-Europa. Karel de Grote bracht de variëteit 884 naar het Bodenmeer. Het werd in de 13e eeuw in de Rheingau geplant. In de 16e eeuw stond het waarschijnlijk ook in de Palts. Het ras zou in de 18e eeuw vanuit de Bourgogne naar de Ahr zijn gebracht. Het ras beleefde 150 jaar geleden een opleving met de uitbreiding van de productie van mousserende wijn, waarvoor pure Bourgondische wijngaarden werden aangeplant. De termen "Pinot Noir" en in delen van Baden "Klevner" worden als synoniemen gebruikt.

Smaak: sterk robijnrood, intens boeket van bessen met een delicaat vleugje vanille. Fluweelachtige, volle klassieker, gladde afdronk,
Lekker bij: Kaasplankje, ideaal bij rood vlees, gebraad of wild
Drinktemperatuur: 14-18°C