Vilmart & Cie Premier Cru Cuvee Rubis NV (rose)
Vanwege deze Champagne werd ik "verliefd" op het huis Vilmart & Cie. Prachtige combinatie van citrus en rood fruit. Heerlijk als aperatief. Maar ook heerlijk in combinatie met zalm, gamba's of lekkere aardbeien! Geniet!
Zalmroze van kleur met een verfijnde mousse. Vrijgevige aroma's van bosaardbeien, wilde frambozen en grapefruit. Bijzonder elegant, fris van smaak met bijzonder veel fruit aroma's.
De rosé kleur komt door het korte tijd "raken van de huid" van de Pinot Noir druiven.
In Champagne mag men ook rode wijn toevoegen om een rosé te maken. Dat doet Vilmart dus NIET.
Vilmart Cuvée Rubis Rosé Fles | |
Wijnhuis | Vilmart & Cie |
Land van Herkomst | Frankrijk |
Gebied | Rilly la Montagne |
Druivensoort | 90% Pinot Noir, 10% Chardonnay |
Jaar | non vintage |
Alc. | 12% |
Rijping | 10 maanden op eiken. |
Bewaren | Nu op dronk en kan ook nog 1-2 jaar ouderen. |
Wijnspecificatie | |||
Kleur | Intense zalmroze van kleur met persistente en delicate bubbels. | ||
Bouquet | Zeer geurig bouquet van rijp rood fruit zoals bosaardbei en wilde frambozen. | ||
Smaak | De smaak is fris en puur, verrijkt met tonen van rood fruit en een vleugje grapefruit. Bijzonder elegante cuvée met explosief fruit op het palet. | ||
Temperatuur | Serveren bij 5 - 7 C graden. | ||
Serveersuggestie | Rijk en rond als zij is, zal deze Cuvée Rubis een perfecte begeleider zijn voor ieder mooi moment in uw leven. |
Achtergrondinformatie | |
Het huis werd gevestigd in 1890 en wordt nu geleid door René en zijn zoon Laurent. Zij bezitten twaalf hectare premier cru pinot noir en chardonnay, die ze op voorbeeldige wijze bewerken. Ze gebruiken geen pesticiden; ze halen het gras tussen de wijnstokken weg met een schoffel. “ Het respect voor onze natuurlijke omgeving zorgt voor een fantastische smaak in onze wijn”. In de kelder worden alle wijnen in eikenhouten vaten gegist, waarvan de meeste grote foudres zijn. Het grootste deel van de wijnen rijpt lange tijd voor het dégorgement plaatsvindt. De Champagnes zijn hierdoor subliem en van een Krugachtige volheid, altijd in evenwicht gebracht door een voorbeeldige zuurgraad. Laurent noemt het zelf niet Biologisch, maar:
"We are « Ampelos qualification » which means integrated , « raisonnée » and controlled ! each year by a French legal office. We don’t use herbicides, no chemical feedings and no insecticides, it is a little different from Bio."
|