Vilmart & Cie Premier Cru Grand Cellier NV
Heerlijk als aperitief, bij oesters, coquilles of witvis. Zo hoort een Champagne te zijn. Geroemd door alle grote champagne kenners; Vilmart maakt juweeltjes!
Fijne, elegante mousse, bezit vrijgevige aroma's van bloemen en citrusfruit zoals grapefruit en mandarijn. Frisse afdronk.
Vilmart Grand Cellier Fles | |||
Wijnhuis | Vilmart & Cie | ||
Land van Herkomst | Frankrijk | ||
Gebied | Rilly la Montagne | ||
Druivensoort | 70% Chardonnay, 30% Pinot noir | ||
Jaar | non vintage | ||
Alc. | 12% | ||
Bewaren | Voor meer complexe aroma’s en een rijke smaak, dient u deze champagne 2 -3 jaar te bewaren. | ||
Website | www.champagnevilmart.com | ||
Wijnspecificatie | |||
Kleur | Bleek goudgeel van kleur met fijne, elegante en aanhoudende mousse. | ||
Bouquet | In de aanzet onthullen zich aroma’s van witte bloemen, vervolgd door wat gedroogd fruit (hazelnoot, rozijnen). | ||
Smaak | Zeer vrijgevig en open van smaak, met aroma’s van citrusfruit, grapefruit en mandarijn. De afdronk heeft subtiele tonen van gekristalliseerd citroen. | ||
Temperatuur | Serveren bij 5 - 7 C graden. | ||
Serveersuggestie | Een zuiver onderscheidende champagne geschikt als aperitief, of als begeleider bij schaaldieren of witte, verse vis (koud). |
Achtergrondinformatie
|
||
|
|
|
Het huis werd gevestigd in 1890 en wordt nu geleid door René en zijn zoon Laurent. Zij bezitten twaalf hectare premier cru pinot noir en chardonnay, die ze op voorbeeldige wijze bewerken. Ze gebruiken geen pesticiden; ze halen het gras tussen de wijnstokken weg met een schoffel. “ Het respect voor onze natuurlijke omgeving zorgt voor een fantastische smaak in onze wijn”. In de kelder worden alle wijnen in eikenhouten vaten gegist, waarvan de meeste grote foudres zijn. Het grootste deel van de wijnen rijpt lange tijd voor het dégorgement plaatsvindt. De Champagnes zijn hierdoor subliem en van een Krugachtige volheid, altijd in evenwicht gebracht door een voorbeeldige zuurgraad. De Grand Cellier is rijp, verfijnd en elegant, met een nootachtig bouquet en een romige volheid.
De NVBrut Premier Cru Grote Cellier is prachtig. Een prachtige, kristallijne wijn, de Grand Cellier biedt perziken, rook, mineralen en subtiele tonen van eiken die bijdragen aan de complexiteit. Een elegante, frisse afwerking completeert deze bijzondere en totaal preciese kloppende Champagne. De Grand Cellier is 70% Chardonnay en 30% Pinot Noir van bijna "biologisch" gekweekte wijngaarden in Rilly, jaargangen 2006 (50%), 2005 (25%) en 2004 (25%).
Laurent noemt het zelf niet Biologisch, maar:
"We are « Ampelos qualification » which means integrated , « raisonnée » and controlled ! each year by a French legal office. We don’t use herbicides, no chemical feedings and no insecticides, it is a little different from Bio."
|
|