Vilmart & Cie Premier Cru Grande Reserve NV
Dit is de instapper van Vilmart. Maar voor de meeste mensen die aangeven "ik vind champagne niet lekker", is dit een verrassing! Toegankelijk zonder die "explosie bij het begin of zuur bij afdronk". Heerlijk aangenaam voor elk moment!
(Ook verkrijgbaar als magnum fles).
Elegante champagne met mooi ontwikkelde aroma's van bloemen, peer en witte perzik. Rond van smaak met een frisse afdronk.
Vilmart Grande Reserve Fles | |
Wijnhuis | Vilmart & Cie |
Land van Herkomst | Frankrijk |
Gebied | Rilly la Montagne |
Druivensoort | 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay |
Jaar | non vintage |
Alc. | 12% |
Bewaren | Nu op dronk en optimaal van smaak na 1 a 2 jaar na de oogst. |
Wijnspecificatie
|
|
Kleur | Bleekgeel van kleur met een zeer fijne, aanhoudende mousse. |
Bouquet | Licht en elegant aroma. Ontwikkeld rijke, complexe aroma’s zoals verse bloemen, wit vers fruit. Heeft een volle body. |
Smaak | Rond van smaak met dominante tonen van wit fruit (peer, witte perzik, verse pruimen) en de afdronk heeft een licht accent van drop. |
Temperatuur | Serveren bij 5 - 7 C graden. |
Serveersuggestie | Perfect voor ieder moment, als aperitief of als begeleider bij vele gerechten. |
Achtergrondinformatie
|
|
Het huis werd gevestigd in 1890 en wordt nu geleid door René en zijn zoon Laurent. Zij bezitten twaalf hectare premier cru pinot noir en chardonnay, die ze op voorbeeldige wijze bewerken. Ze gebruiken geen pesticiden; ze halen het gras tussen de wijnstokken weg met een schoffel. “ Het respect voor onze natuurlijke omgeving zorgt voor een fantastische smaak in onze wijn”. In de kelders worden alle wijnen in eikenhouten vaten gegist, waarvan de meeste grote foudres zijn. Het grootste deel van de wijnen rijpt lange tijd voor het dégorgement plaatsvindt. De Champagnes zijn hierdoor subliem en van een Krugachtige volheid, altijd in evenwicht gebracht door een voorbeeldige zuurgraad. De Grande Reserve is voor Vilmart een relatief jonge wijn. Een vijfde van de most komt van de première taille, want “dit maakt de wijn ronden geeft hem body”; vervolgens rijpt de wijn tien maanden in foudres, waarna minstens twee jaren in de fles volgen voordat de lichte, fruitige, volle champagne op de markt wordt gebracht; hij ontkracht de mythe dat alle goede champagnes van de eerste persing zijn gemaakt. Laurent noemt het zelf niet Biologisch, maar:
"We are « Ampelos qualification » which means integrated , « raisonnée » and controlled ! each year by a French legal office. We don’t use herbicides, no chemical feedings and no insecticides, it is a little different from Bio."
|