Champagne Vilmart

Champagne Vilmart & cie

In 2003 heb ik deze Champagne leren kennen. Na velen jaren horeca, proeverijen volgen en aansluitend geven was ik zeer positief verrast. Na enkele jaren mijn enthousiasme te hebben gedeeld, ben ik bij Vilmart & Cie "geridderd" tot “Compagnon de L’Ouillage” in Rilly La Montagne.
 
Regelmatig mag ik tijdens een proeverij het genot van een glas Vilmart delen. Tot voor kort kon ik na afloop van de proeverij niet aanbieden om het ook te leveren. Maar vanaf nu: Vilmart & Cie om te delen met vrienden! We zijn dan ook trots dat we vanaf medio 2013 importeur zijn geworden van dit prachtige huis.

Vilmart & Cie is een van die bijzondere huizen die traditie en kwaliteit boven commercie houden. Ze hebben een unieke benadering van het natuurproduct zonder gebruik  van enige chemicaliën op de velden en mogen daarmee ook het Ampelos keurmerk dragen.

Zoals Laurent Champs (eigenaar en wijnbouwer van Vilmart & Cie) het zelf zegt:
Ampelos, is organisch voor alle voeding die we nodig hebben voor de wijngaarden.
Ampelos : is « raisonnée integrated and controled » :  wat betekent duurzame werking.
We gebruiken geen chemische voedingen, geen herbiciden en geen insecticiden. We gebruiken alleen organische voeding en gebruiken natuurgras in het midden van de rijen tegen bepaalde insecten en ziektes (dit zijn biologische methoden). We werken al 25 jaar op biodynamisch methode, maar nu zijn we «sustainable» en dat is nog meer geschikt voor onze wijngaarden en ons klimaat.
 
Daarnaast worden alle wijnen nog op hout gerijpt (10 maanden). Een “klein huis” met 12 hectare en maar 100.000 flessen per jaar, maar wel door alle kenners benoemd en geroemd om de kwaliteit en smaak. Waarbij we van de grote huizen soms moeten ervaren dat de zuur op de eerste slok en bittere afdronk bij champagne horen; ervaren we hier juist de rust en zachtheid zoals champagne ook kan zijn. Een prachtige lijn van diverse smaken, waardoor we bij vele diverse gerechten een passende Vilmart champagne kunnen combineren.

Nu in Nederland beschikbaar:

Grande Reserve NV (normale 75cl fles en Magnum)
Grand Cellier Nv ( normale 75cl fles, Magnum en Jeroboam)
Cuvee Rubis (rose)

Grand Cellier d'Or 2010 (laatste flessen)
Grand Cellier d'Or 2011  (beperkt aantal flessen)
Grand Cellier d'Or 2012  (beperkt aantal flessen)
Grand Cellier d'Or 2013
Grand Cellier d'Or 2014 (beperkt aantal flessen)
Grand Cellier d'Or 2015 
Grand Cellier d'Or 2016

Coeur de Cuvee 2005 (laatste fles)
Coeur de Cuvee 2010 (nog een enkele fles)
Coeur de Cuvee 2011 
Coeur de Cuvee 2010 Magnum
Coeur de Cuvee 2013

Grand Cellier Rubis 2009 (rose)  (laatste  flessen)
Grand Cellier Rubis 2011 (rose)
Emotions 2012 (rose) 
Blanc de Blanc 2011
 

Sorteer op: