Vilmart & Cie Premier Cru Coeur de Cuvee 2005 - MooieProducten.nl
Je bent niet ingelogd, log eerst in om artikelen op je verlanglijst te kunnen plaatsen.
Klik hier om in te loggen >>
Vilmart & Cie Premier Cru Coeur de Cuvee 2005
Vilmart & Cie Premier Cru Coeur de Cuvee 2005
Vilmart & Cie Premier Cru Coeur de Cuvee 2005
Vilmart & Cie Premier Cru Coeur de Cuvee 2005
147.00

De laatste flessen van dit jaartal.

De top Cuvée van Vilmart. Ongelofelijk hoe de combinatie van elegantie en diepgang zich tonen. Zet deze naast andere grote huizen en je bent blij dat je Vilmart Coeur de Cuvée hebt gevonden.
 
De wijn-spijs combinatie, de frisheid met zowel witte vis en de diepere tonen en kracht om smaakvol te blijven met Foie gras en kruidige gerechten. Heerlijk!
 
"Het hart van de persing". Van de 4400 kilo druiven mag men 2500 liter sap persen en gebruiken voor Champagne. De middelste en zachtste 600 liter - Het Hart -  wordt gebruikt voor deze sublieme wijn.
 
Deze wijn wordt gerijpt op nieuwe eikenhouten vaten van 225 liter (zie rechts op de kelder foto).
 
Vilmart Coeur de Cuvée Fles
   
Wijnhuis Vilmart & Cie
Land van Herkomst Frankrijk
Gebied Rilly la Montagne
Druivensoort 80% Chardonnay, 20% Pinot noir
Jaar 2005
Alc. 12%
Rijping 10 maanden gefermenteerd en gelagerd op eiken.
   
Website www.champagnevilmart.com
 
Wijnspecificatie
 
     
Kleur Strogeel van kleur met erg delicate en fijne bubbels.
Bouquet De aanzet is fris en delicaat, aroma’s van hazelnoot, vers fruit en veel finesse gecomplementeerd met discrete en subtiele aroma’s van vanille, brioche en citroen.
Smaak Mooi in balans, vrijgevig, rond en aanhoudend. Heeft tonen van terroir en eiken. Wordt beschouwd als een van de fijnste champagnes uit het gebied.
Temperatuur Serveren bij 5 - 7 C graden.
Serveersuggestie Elegante en exceptionele Cuvée welke fijne en delicate gerechten verdient, zoals sint-jacobsschelpen, foie gras, of als aperitief voor de liefhebber.
 
Achtergrondinformatie

Het huis werd gevestigd in 1890 en wordt nu geleid door René en zijn zoon Laurent. Zij bezitten twaalf hectare premier cru pinot noir en chardonnay, die ze op voorbeeldige wijze bewerken. Ze gebruiken geen pesticiden; ze halen het gras tussen de wijnstokken weg met een schoffel. “ Het respect voor onze natuurlijke omgeving zorgt voor een fantastische smaak in onze wijn”. In de kelders worden alle wijnen in eikenhouten vaten gegist, waarvan de meeste grote foudres zijn. Het grootste deel van de wijnen rijpt lange tijd voor het dégorgement plaatsvindt. De Champagnes zijn hierdoor subliem en van een Krugachtige volheid, altijd in evenwicht gebracht door een voorbeeldige zuurgraad.

Laurent noemt het zelf niet Biologisch, maar:
"We are « Ampelos qualification »  which means integrated , « raisonnée » and controlled ! each year by a French legal office. We don’t use herbicides, no chemical feedings and no insecticides, it is a little different from Bio."