Vilmart & Cie Premier Cru Grand Cellier d'Or 2019 - MooieProducten.nl
Je bent niet ingelogd, log eerst in om artikelen op je verlanglijst te kunnen plaatsen.
Klik hier om in te loggen >>
Vilmart & Cie Premier Cru Grand Cellier d'Or 2019
Vilmart & Cie Premier Cru Grand Cellier d'Or 2019
69.00

Deze Vilmart is wederom prachtig, maar anders qua smaak. De Grand Cellier d'Or heeft die mooie rijpere smaak. Een hele mooie combinatie met gevogelte, lamsvlees, zwaardere vissmaken of een ree- of hertenbiefstuk.
 
De Brut Premier Cru Grote Cellier d'Or is een rijke, weelderige wijn gezegend met een prachtige dichtheid in een voluptueuze uitdrukking van fruit. Dat is heel erg in lijn met de stijl van de vintage. De wijn heeft een prachtige textuur finesse, evenals een verrassend niveau van frisheid in deze vintage. De Grand Cellier d'Or is 80% Chardonnay en 20% Pinot Noir.
 
 
 
 
Vilmart Grand Cellier d'Or Fles
   
Wijnhuis Vilmart & Cie
Land van Herkomst Frankrijk
Gebied Rilly la Montagne
Druivensoort 80% Chardonnay, 20% Pinot noir
Jaar 2019
Alc. 12,5%
Rijping 10 maanden gefermenteerd en gelagerd op eiken.
Bewaren Kan 3 - 5 jaar bewaard worden.
Website www.champagnevilmart.com
 
Achtergrondinformatie

Het huis werd gevestigd in 1890 en wordt nu geleid door René en zijn zoon Laurent. Zij bezitten twaalf hectare premier cru pinot noir en chardonnay, die ze op voorbeeldige wijze bewerken. Ze gebruiken geen pesticiden; ze halen het gras tussen de wijnstokken weg met een schoffel. “ Het respect voor onze natuurlijke omgeving zorgt voor een fantastische smaak in onze wijn”. In de kelders worden alle wijnen in eikenhouten vaten gegist, waarvan de meeste grote foudres zijn. Het grootste deel van de wijnen rijpt lange tijd voor het dégorgement plaatsvindt. De Champagnes zijn hierdoor subliem en van een Krugachtige volheid, altijd in evenwicht gebracht door een voorbeeldige zuurgraad. De Grande Reserve is voor Vilmart een relatief jonge wijn. Een vijfde van de most komt van de première taille, want “dit maakt de wijn ronden geeft hem body”; vervolgens rijpt de wijn tien maanden in foudres, waarna minstens twee jaren in de fles volgen voordat de lichte, fruitige, volle champagne op de markt wordt gebracht; hij ontkracht de mythe dat alle goede champagnes van de eerste persing zijn gemaakt.

Laurent noemt het zelf niet Biologisch, maar:
"We are « Ampelos qualification »  which means integrated , « raisonnée » and controlled ! each year by a French legal office. We don’t use herbicides, no chemical feedings and no insecticides,  it is a little different from Bio."