Vilmart & Cie Premier Cru Grand Cellier Rubis 2009
uniek en slecht heel beperkt beschikbaar.
de rose millesime van Vilmart & Cie
de rose millesime van Vilmart & Cie
De kleur is zalm roze. Het bruisen is langdurig, en biedt ruimte voor een delicate mousse
Op de neus is deze wijn krachtig. Het ontwikkelt fruitige aroma's (aardbei, framboos en kersen) en bloemige noten van pioenroos met een vanille finish. De eerste indruk op de neus en de mond worden gedefinieerd door de lengte, complexiteit en evenwicht. Er is een prachtige zuiverheid, een uitstekende finesse in de mond met een romige textuur die ons een elegante wijn met een mooie vinousity laat ontdekken.
De rosé kleur komt door het korte tijd "raken van de huid" van de Pinot Noir druiven. (In Champagne mag men ook rode wijn toevoegen om een rosé te maken. Dat doet Vilmart dus NIET.)
Vilmart Grand Cellier d'Or Fles | |
Wijnhuis | Vilmart & Cie |
Land van Herkomst | Frankrijk |
Gebied | Rilly la Montagne |
Druivensoort | 40% Chardonnay, 60% Pinot noir |
Jaar | 2009 |
Alc. | 12% |
Rijping | 10 maanden gefermenteerd en gelagerd op eiken. |
Bewaren | Kan 3 - 5 jaar bewaard worden. |
Website | www.champagnevilmart.com |
Wijnspecificatie | ||
Kleur | Intense zalmroze van kleur met persistente en delicate bubbels. | |
Bouquet | Op de neus is deze wijn krachtig. Het ontwikkelt fruitige aroma's (aardbei, framboos en kersen) en bloemige noten van pioenroos met een vanille finish. | |
Smaak | De eerste indruk op de neus en de mond worden gedefinieerd door de lengte, complexiteit en evenwicht. Er is een prachtige zuiverheid, een uitstekende finesse in de mond met een romige textuur die ons een elegante wijn met een mooie vinousity laat ontdekken. | |
Temperatuur | Serveren bij 8 - 10 C graden. | |
Serveersuggestie | Rijk en rond als zij is, zal deze Cuvée Rubis een perfecte begeleider zijn voor ieder mooi moment in uw leven. Maar tevens prachtig te combineren met Ree, Hert en overig wild, lams vlees. |
Achtergrondinformatie
Het huis werd gevestigd in 1890 en wordt nu geleid door René en zijn zoon Laurent. Zij bezitten twaalf hectare premier cru pinot noir en chardonnay, die ze op voorbeeldige wijze bewerken. Ze gebruiken geen pesticiden; ze halen het gras tussen de wijnstokken weg met een schoffel. “ Het respect voor onze natuurlijke omgeving zorgt voor een fantastische smaak in onze wijn”. In de kelders worden alle wijnen in eikenhouten vaten gegist, waarvan de meeste grote foudres zijn. Het grootste deel van de wijnen rijpt lange tijd voor het dégorgement plaatsvindt. De Champagnes zijn hierdoor subliem en van een Krugachtige volheid, altijd in evenwicht gebracht door een voorbeeldige zuurgraad. De Grande Reserve is voor Vilmart een relatief jonge wijn. Een vijfde van de most komt van de première taille, want “dit maakt de wijn ronden geeft hem body”; vervolgens rijpt de wijn tien maanden in foudres, waarna minstens twee jaren in de fles volgen voordat de lichte, fruitige, volle champagne op de markt wordt gebracht; hij ontkracht de mythe dat alle goede champagnes van de eerste persing zijn gemaakt.
Laurent noemt het zelf niet Biologisch, maar:
"We are « Ampelos qualification » which means integrated , « raisonnée » and controlled ! each year by a French legal office. We don’t use herbicides, no chemical feedings and no insecticides, it is a little different from Bio."